De Historiske Gjestehusene

I Sjøgata leier vi ut historiske gjestehus. Det er fullt utrustede leiligheter,- koselig innredet og møbelert i gammel stil. Her tilbys du en genuin mulighet til å kjenne deg hjemmehørende i en tid da menneskene ikke hadde det så travelt som i dag. Samtidig tilbyr de på all den moderne komfort som nåtiden krever.

Som gjest i disse husene glir du rett inn i denne moderne industribyens historie. – Kanskje har du tid til å besøke museumsbryggen vår for å få en nøyere innføring i hvordan det hele startet, den gang husene var nye og damene gikk rundt med lange skjørt og herrene hadde knebelsbarter?

Gjestehusene er innredet for selvhushold, som betyr at leietaker selv er ansvarlig for nødvendig renhold under oppholdet. Alle leilighetene har bad med dusj. Det er Tv og mulighet for wi-fi i alle husene unntatt Ola Oktober- brygge og Gabrielsengården. Vaskemaskin finnes i Stallen, Svenskloftet og Åbakken 2.

Det er ikke tillatt å ha med husdyr i de Historisk Gjestehusene.

Det er innstallert direkte alarm til brannstasjonen i alle hus i Sjøgata. Vær oppmerksom på at alarmen må avstilles innen 60 sekund hvis den feilaktig løses ut. Dette gjøres på panelet ved utgangsdøra. Kostnader i forbindelse med unødig utrykning kan i noen tilfeller belastes leietaker.

Brannvakta kan nås på telefon nr. 75 55 74 00

Utleie

  • Booking gjøres direkte til Kulturverkstedet, tlf 751 72760, mellom kl 0800 – 1500.
  • Vi har utlevering av nøkler fra kafeen på Kulturverkstedet mellom kl. 0800 – 1500,
    ved senere ankomst avtales utlevering av nøkler spesielt.
  • Utsjekk gjøres innen kl 1200, og nye gjester er velkommen fra kl 1500 på ankomstdagen.

Det er ikke tillatt å røyke inne, og husdyr kan ikke medbringes.

Utleie-enheter

Priser

  • Se hver utleie-enhet for pris
  • I vintersesongen, 1. sept.- 30. juni, er prisene noe redusert, med rabatter for påfølgende netter

Det er mulig å leie for noen måneder av gangen.
Ta kontakt for tilbud ved leie over lengre tid eller for større grupper.

Prisene inkluderer sengetøy/ håndklær og vask av leiligheta etter oppholdet, men man forventer alminnelig renhold og selvhushold under oppholdet. Det er gratis wi-fi på Stallen, Svenskloftet og i Åbakkengården. Gabrielsen kan også kople seg til, men signalstyrken er noe ustabil.

Ekstraservice

  • Frokost kan kjøpes i kafeen fra kl 08.00. Kontakt oss gjerne angående dette.
  • Det er mulig å bestille ekstra seng på de fleste husene – avtal det på forhånd. Pris pr. seng kr 200,-
  • Vask av leilighet ved lengre tids opphold kan bestilles, og vil komme i tillegg til vanlig utleiepris.

Parkering

Vennligst benytt de offentlige P-plassene i byen. All parkering er gratis, men noen steder er parkeringen tidsbegrenset. Vi anbefaler gjestene å benytte P-plasser på Elvebakken ved Fru Haugans Hotel, eller Grusplassen ved Sjøsiden Senter, hvor man kan stå gratis i ubegrenset periode.